Dai  Bani Medicilor? Poti Face PUSCARIE

Toți am trecut prin asta. Toți știm ce înseamnă să intri într-un spital cu groaza că, dacă nu dai o „atenție”, nu se uită nimeni la tine.


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că nicio persoană nu ar trebuie să vină cu vreo “atenţie la medic”, în urma unui caz în care un medic, acuzat că a luat şpagă, a arătat că mita primită este de fapt o donaţie, făcând trimitere la un articol de lege privind faptul că medicii pot primi donaţii.

Astfel, Curtea Supremă a decis că este ilegal ca medicii să primească de la pacienţii plăţi suplimentare, donaţii sau alte mici atenţii, scrie Realitatea.net. În plus, ÎCCJ a corelat luarea de mită cu darea de mită, aşadar pacienţii trebuie să fie atenţi pentru că şi ei pot avea dosare penale în urma micilor atenţii date medicilor.

Infracţiunea de luare de mită se pedepseşte cu până la 10 ani de închisoare.

Ministerul Sănătății a elaborat și va pune în aplicare o strategie anti-corupție vor trimite «pacienți sub acoperire» pentru a identifica angajații din spitale care iau șpagă.  Inițiativa a fost întâmpinată cu ostilitate de unii dintre medici: cu toate că, pe de o parte, medicii susțin că nu condiționează actul medical de “plic”, iar cei care fac acest lucru ar fi foarte puțini – un procent nesemnificativ, susțin ei – chiar și o parte dintre acei medici care se declară onești și nu primesc mită critică inițiativa Ministerului Sănătății, pe grupurile profesionale de pe rețelele de socializare. Medicii o acuză atât pe Sorina Pintea(ministrul Sănătății), cât și presa, că «duc o campanie împotriva lor».

Tu ai fost nevoit sa dai spaga medicilor? răspunde în comentarii experiența ta.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad