Pașaportul de vaccinare, interzis de Justiţie în regiunea Andaluzia din Spania și în Insulele Canare. Astfel, măsura prin care restaurantele, barurile și cluburile de noapte pot cere clienților certificatul de sănătate pentru a le permite accesul intră în ilegalitate. Judecătorii au decis că măsura încalcă viața privată și este discriminatorie. 

Regiunile autonome din Spania pot impune măsuri sanitare, cum ar fi condiționarea accesului în restaurante, baruri și cluburi de noapte de prezentarea unui certificat de sănătate. Guvernul din regiunea Andaluzia a decis introducerea acestei măsuri, însă Curtea Superioară de Justiție din Andaluzia a interzis măsura. Curtea Supremă a Spaniei a menținut decizia curții regionale, scrie site-ul Digi24, preluând EFE.

Prezentarea unui astfel de certificat este împotriva protejării vieții private și discriminatorie, susține instanța din Andaluzia. Curtea Cupremă a Spaniei a confirmat decizia instanței regionale, argumentând că măsura este disproporționată față de situația epidemiologică.

Și Curtea Superioară din Insulele Canare a interzis o măsură similară, cu argumentul că o astfel de cerință înseamnă “segregarea” oamenilor care au decis “în mod legal” să nu se vaccineze.

Cea mai înaltă instanță din Canare a explicat că decizia guvernului (de a introduce pașapoartele „sanitare”) ar risca să „împiedice un număr indefinit de cetățeni să se bucure de libertățile pe care Constituția li le garantează” și că pașapoartele „sanitare” ar obliga persoanele nevaccinate să facă teste, care constituie „o povară economică”.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad