Ma hărțuiește și ma amenința . Ce Fac?


Potrivit reglementărilor în vigoare, această faptă este pedepsită în Codul Penal.

Hărțuirea este o forma de abuz. Fiecare dintre noi putem fi afectați, și este bine să cunoaștem tipurile de hărțuire, mai ales când vine vorba de locul de muncă, pentru a putea lua măsuri. Hărțuirea angajaților este o practică din păcate destul de frecventă la fiecare loc de muncă. Tipurile de hărțuire cu exemple sunt enumerate în cele ce urmează.

Hărțuire sexuală

Constă în pretinderea în mod repetat favoruri de natură sexuală pentru avansare și promovare în cadrul unei relații de muncă sau al unei relații similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situație umilitoare, să știți că această situație  nu poate fi nepedepsită. Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Hărțuire verbală

Prezentă sub diverse forme, precum țipete, strigăte, înjurături, comportament nepoliticos. Duce la scăderea respectului de sine al angajaților prin batjocorirea în public a calificărilor, jobului și responsabilităților pe care le au.

Hărțuirea fizică

Persoane care își lovesc colegii sau angajații, ii împing și multe altele. Des greu de crezut, acest tip de comportament încă mai este găsit în societatea noastră modernă.

Hărțuirea și discriminarea în funcție de sex

In unele domenii colegii fac glume și au un comportament neadecvat față de persoana de sex opus, fie că este bărbat sau femeie.

Discriminarea în funcție de vârstă 

dacă o persoană mai tânăra este considerată neexperimentată, va fi persecutată, iar la fel pe criteriul vârstei va fi discriminat și personalul mai vârstnic.

Hărțuiri și discriminări mai pot apărea și în cazul persoanelor cu handicap, în funcție de religie sau rasă, iar acestea și toate celelalte nu trebuiesc tolerate întrucât cei ce se complac în acea situație nu vor avea decât de suferit.Tot hărțuire este considerată și efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane. 

 Fiecare angajat are tot dreptul sa fie fericit și mulțumit de locul unde lucrează. Dacă ți se refuză respectul cuvenit, trebuie sa iei măsuri împotriva celor responsabili; deși este mai ușor de zis decât de făcut, dacă nu iți vei impune punctul de vedere vei fi hărtuit și mai mult.

AMENINȚAREA

Amenințarea este definită de noul Cod penal ca fiind fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soțului ori a unei rude apropiate, de natură să o alarmeze. Așadar, victimele, amenințate, urmărite, agasate, care se tem, pot depune plângere penală împotriva hărțuitorilor deoarece faptele lor sunt considerate infracțiuni contra libertății persoanei. 

 “Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”.

Dacă sunteți victima unei asemenea hărțuiri, nu ezitați sa ne contactați.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad