Începând cu 1 ianuarie 2019, Spania le-a interzis șoferii de camion efectuarea repausului săptămânal normal în cabină.

Ministerio de Fomento a introdus începând din acest an, interdicția ca șoferii să-și poată petrece repausul săptămânal normal în cabina camionului, amenda pentru încălcarea acesteia fiind de aproximativ 1.000 de euro.

Această măsură face parte din reforma regulamentului privind transportul rutier, cunoscută în Spania sub numele de Rott (Reglamento de Ordenación de los Transportes Terrestres).

Inițial, interdicția repausului săptămânal normal trebuia să intre în vigoare în iulie 2018, însă fostul guvern de la Madrid a amânat-o timp de 6 luni.

În Europa, interdicțiaconsiderată legitimă de Curtea Europeană de Justiție pe 20 decembrie 2017, este deja în vigoare în Germania, Marea Britanie, Franța, Belgia, Olanda și Italia.

Noul Rott ar trebui, de asemenea, să aducă inovații în ceea ce privește activitatea de transport rutier, prin tragerea la răspundere a administratorului companiei și posibilitatea pierderii reputației în cazul unor încălcări grave.


Pentru o gestionare optimă a perioadelor de odihnă săptămânale, respectiv evitarea încălcările și sancțiunile, poate fi foarte util să vă bazați pe sfaturile experților privind timpul de conducere, pauzele și odihna.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad