Iata tot ce trebuie sa știi despre actele necesare și condițiile legale care trebuie îndeplinite în cazul copiilor sub 18 ani care călătoresc în străinătate, singuri sau însoțiți.

  In această perioadă mulți copii călătoresc în afara granițelor țării, Poliția de Frontieră Română reamintește condiţiile privind călătoria cetăţenilor români minori în străinătate.

Conform Legii 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, cetăţenii români minori pot ieşi din ţară în baza unui document de călătorie valabil – paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) – numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor.

Pe lângă pașaport sau actul de identitate, toți copiii care călătoresc singuri sau cu adulți care nu sunt tutorii lor legali sau cu un singur părinte, pot avea nevoie de o autorizație semnată de ambii părinți, de celălalt părinte sau de tutorele legal, prin care li se permite să călătorească.

 Fiecare țară are libertatea de a decide să ceară sau nu astfel de documente. Verificați, înainte de plecarea copilului, condițiile stabilite de țara înspre și dinspre care călătoriți.

Atenție!!! Deși unele țări nu cer ca minorii să dețină o autorizație pentru a intra sau ieși de pe teritoriul lor, alte țări pe care le tranzitează minorul ar putea solicita acest lucru.

Daca se călătorește cu avionul, contactați din timp companiile aeriene pentru informații necesare.

Înainte de orice călătorie făcuta cu minori, vă recomandăm să contactați autoritățile competente ori ambasada sau consulatul țărilor în cauză.

Daca va fost de folos aceste articol dați share si like si nu uitați suntem și pe facebook

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad