Tatal copilului nu vrea sa plateasca pensia de intretinere stabilita deja prin hotarare judecatoreasca?

Poti sa faci ceva in aceasta privinta! 

Multe mame nu cunosc acest lucru, crezand ca sunt la mila fostului sot, care refuza sa plateasca pensia alimentara. De asemenea, le este frica de faptul ca ar putea pierde custodia copilului daca il dau pe tata in judecata.

Din nefericire, ceea ce multi parinti uita este faptul ca, indiferent de situatie, ambii parinti au obligatia de a asigura conditiile necesare pentru cresterea, educarea, invatatura si pregatirea sa profesionala.

Pedeapsa pentru neplata pensiei alimentare poate fi închisoare de la 3 luni la 1 an sau plata unei amenzi de la 6 la 24 de luni. Termenele limita pentru initierea procedurii penale sunt de doua luni consecutive sau de patru luni neconsecutive de neplata a pensiei.

Recent am aparat in instanta un astfel de caz. Parintii copilului sunt divortati din anul 2015, dar barbatul a decis sa nu plateasca pensia de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. Astfel, s-a recurs la executarea silita a tatalui si la formularea plangerii penale pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, respectiv plangere penala pentru abandon de familie.

Tatal copilului a decis sa nu plateasca pe motivul ca nu lucreaza, insa am dovedit in instanta neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere legal datorata.

Judecatorul a impus barbatului plata timp de 9 luni a unei amenzi de 8€ pe zi, precum si plata cheltuielilor de judecata si obligatia de a plati retroactiv toata suma datorata catre mama in concept de pensie de intretinere in favoarea copilului minor.

Sentinta:

Distibuie in retelele de socializare.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad