Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat înfiinţarea a 444 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale din România, conform unui comunicat de presă transmis de instituţia publică.

Cele mai multe secţii de votare de pe teritoriul european sunt în Germania – 85, Spania – 37 şi Italia – 22, iar cele mai puţine în Marea Britanie – 8.

Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe susţine că se pot înfiinţa în total peste 800 de secţii, dar «sub rezerva identificării de spaţii adecvate».

Pe 10 noiembrie au loc alegerile prezidențiale. Romanii cu rezidenta în afara României au dreptul de a-si alege viitorul președinte prin corespondență sau la secția de votare.

Dacă ai decis să votezi la o secție, indiferent că ești rezident sau domiciliat într-o țară străină sau ești doar în tranzit, folosește linkul de mai jos pentru a vedea care este cea mai apropiată secție de votare din orașul sau țara în care doreşti să votezi.

În acest an, la alegerile prezidenţiale, cetăţenii români cu drept de vot din Diaspora vor avea la dispoziţie trei zile pentru a-şi exprima opţiunea. Astfel, la primul tur de scrutin vor putea să voteze între 8 şi 10 noiembrie inclusiv, iar la cel de-al doilea tur de scrutin, între 22 şi 24 noiembrie inclusiv.

Vezi aici cea mai apropiata secție de votare din orașul tău sau țara în care doreşti să votezi.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad